Monday, December 17, 2012

Inspiratie, film si lozire

A fost un weekend romanticos si pisicos - am vazut comedii romantice (Serendipity, The Proposal, Love Actually), am facut ultimele achizitii si am impachetat cadouri pentru cei dragi. Margaret (personajul Sandrei Bullock din The Proposal) spune mereu de Craciun reciteste Wuthering Heights (ce frumos suna - Wuuuuuuthering Heights...)si ca e cartea ei preferata, asa ca asta citesc acum - La rascruce de vanturi. Nu am citit-o pana acum si nici nu stiu despre ce e vorba, dar fiind din colectia de carti pastelate de la Click pentru femei ma gandesc ca este o carte clasica de dragoste.
Oficial am terminat cu cadourile de Craciun !

Friday, December 14, 2012

Schmitt

Numai ce am terminat de citit Concert in memoria unui inger prima mea carte de nuvele...pe anul asta si cred ca nici anul trecut n-am citit vreuna si prima de

Wednesday, December 12, 2012

Filme

Dupa ce am pierdut o seara si cativa nervi cu The Bourne Legacy aseara am vazut un film minunat, frantuzesc, emotionant - The Intouchables - Lovely movie! Diseara am in plan sa merg la cinema sa vad - ceea ce ma astept sa fie o comedie draguta si usurica - Playing for Keeps -desi nu ma omor dupa Jessica Biel.

Citesc Concert în memoria unui înger - am terminat doua din cele patru nuvele si inca nu-s pe spate. Cred ca am cumparat-o pentru ca am cazut victima marketingului Elefantului - era redusa si pusa la inaintare pentru ademerirea publicului tinta si se pare ca sunt un esantion reprezentativ :)) In alte dati am tras loz castigator (Allende, Oz...), cu cartea asta inca nu-s sigura. Sau poate ca nu-mi plac nuvelele in general...ramane de vazut.

Monday, December 10, 2012

Vizita la Bacau

Am gasit in biblioteca alor mei doua carti de W Somerset Maugham - Fumul amagirilor si Sase femei. Azi de dimineata mi-am luat cu mine spre munca Fumul si cand colo, ce sa vezi ? Charlie, Kitty, Walter - stai un pic, eu stiu personajele astea - se pare ca este Valul pictat in editia veche. Fain, nu ?

Am terminat Varsta inocentei - carte de Pulitzer 1921, primul dat unei femei. Nu as fi zis despre mine vreodata ca as fi vreo romantica, dar atat de mult mi-a placut cartea asta incat voi citi si altele de Edith Wharton cat de curand. Cred ca am Sufletul omului in biblioteca. La inceput mi s-a parut greoaie, mi-a luat catva timp pana sa inteleg relatiile, gradele de rudenie, cine e nepoata cui, cine e verisoara cu cine, cine e nora/fiica si cine se trage din ce familie, dar pe la jumatatea cartii totul a devenit mai clar, din ce in ce mai clar si m-a tinut cu sufletul la gura pana la sfarsit. Si sfarsitul a fost desavarsit ...

Am citit editia din 1972 (Ed Univers) mi s-a parut foarte reusita ilustratia de pe coperta. 


Wednesday, December 5, 2012

Autori

Daca in 2011 le-am descoperit pe Isabel Allende si pe Pearl Buck, in 2012 a trebuit sa ma gandesc un pic ce diamante am gasit. As spune ca Amos Oz si Somerset Maugham, dar cel mai bine m-am distrat citind The Glass Castle de Jeannette Walls si carti scrise de ea as mai citi cu drag (mai este Half Broke Horses)




Tuesday, December 4, 2012

Intre timp

La capitolul carti stau prostut- am terminat in oct-nov doar 3 carti.

Soarele negru de Ticu Archip - Ticu Archip are un nume tare neobisnuit - am cules titlul citind-o pe Terorista

http://oradecluj.oradestiri.ro/top-5-carti-necitite/terorism-de-cititoare-2/2012/01/05/ si am gasit cartea pe Okazii (2 vol) si am dat gata primul volum. Se simte ca este scrisa in romana, adica nu este tradusa. Vorba este mult mai aproape de felul nostru de a fi. Am ramas surprinsa de diferenta si mai ales de faptul ca exista o diferenta. Mi-a placut. Aman cititul volumului 2 din motive egoiste.



Varul Alexandru si alte povestiri de Adrian Oprescu -
Ionuca a scris despre ea si tarziu mi-am cumparat-o si eu. Mi-a placut cartea si am citit-o peste weekend, am devorat-o. Face parte din cartile pe care ar trebui sa le citeasca cei care vor veni dupa noi - pentru ca daca noi mai stim ceva, vag despre comunism si despre ce a insemnat, copiii nostri vor fi rupti cu totul de asemenea realitati.

Astra. Roman Epistolar de Carmen Sylva & Mite Kremnitz - prima carte in stil epistolar citita de mine, tot luandu-ma dupa Ionuca. Frumoasa, sensibila, dar m-am enervat pe alocuri de-mi venea sa o inchid si sa o las asa. Prostie fara margini din partea mea sa citesc prefata - NEVER do that again! Mega spoiler! asa ca am citit-o mereu asteptand un sfarsit pe care il stiam si pe care as fi vrut sa nu-l stiu. Nu cred ca as si intuit ce se va intampla - sa-mi fie invatatura de minte!


Acum citesc Varsta inocentei de Edith Wharton - Pulitzer in 1921 - luata din anticariat, cine stie cand. Scrisa acum 90 de ani, ehei, multe erau altfel acum 90 de ani. Am avut un inceput greu, acum sunt in mijlocul problemelor si ma tine cu sufletul la gura, fara sa fie, nici pe departe, o carte de actiune. Lovely book desi poate ca nu o fi pe gustul tuturor. Si eu sunt surprinsa ca-mi place :)