Thursday, June 20, 2013

Poarta Coliviei

Achizitie inspirata de blogul Despre mine si carti - de la Bookfest de anul acesta si prima citita din teancul de carti. Mi-a placut mult cartea, este o scriere muncita, documentata si echilibrata - cu gandul la cititor. Avem doua lumi paralele, doua planuri temporale(1600 si zilele noastre), avem doua povesti de iubire diferite, dar iubirea este aceeasi indiferent de protagonisti si de timp, nu ? Si avem intrigi si finaluri diferite - cum ar veni, una calda, una rece. M-am bucurat sa citesc ca exista un follow up din 2011 - netradus inca - The Pindar Diamond se numeste, carte pe care o caut deja, este in categoria-cauta si cumpara :)
Citesc acum Nu te misca - de Margaret Mazzantini. Carte foarte puternica, sunt pe la mijloc, am plans deja de vreo doua ori. N-am idee cum se va termina, stiu doar ca voi mai cauta si alte carti de MM. Planuiesc sa vad filmul imediat cum termin cartea.

Thursday, June 6, 2013

Bookfest 2013

De data asta Bookfest a fost intre 29 mai si 2 iunie si nu l-am putut rata, desi, in ultimii ani, si-a pierdut din atractivititatea de la inceputuri - de la editie la editie am invatat cate ceva - sa nu merg sambata sau mai degraba sa nu merg dupa-amiaza sambata, sa nu am o lista prestabilita, sa ma las dusa de curiozitate si de feeling si sa vizitez standurile cu cartile de la reviste pentru ca au niste preturi de lichidare foarte bune -
Captura de anul acesta:
Cartile cu muzee - 3ron/buc, cartile feminine de la Click - 6ron, Poarta Coliviei 10ron si o cautam de ceva vreme si Elefantul tot n-o avea in stoc, iar Soareci si oameni(17ron) este completarea colectiei de Steinbeck din biblioteca, inca nu am curajul sa o citesc, intra in TBR list si micuta de tot este o carticica in engleza, pentru copii The Enormous Turnip - care imi aminteste de desenul de la Ciufulici, de cand eram mica.

Incepusem Prins, incepusem nu mai stiu ce, am lasat tot pentru Poarta Coliviei. Foarte haotice si lipsite de chef sunt lecturile mele in ultima vreme.